InterCulturalBCN
Qui som Notícies Agenda AudioVisuals Música Literatura Teatre/Dansa Gastronomia Contacte
Música Intercultural
RAI Recursos d'Animació Intercultural
Jornades InterCulturalsBCN
Diverscat
 
Banner InterCulturalBCN
5a Jornada InterCulturalBCN dedicada a Mali
Notícies
Mapa InterCulturalBCN
Itacat.info Agència InterCultural de Notícies
Còmic Divulgatiu Xarxa AntiRumors
Xixa Teatre
 
4 referents d'una Barcelona diversa
Documental 4 referents

L'Espai Avinyó - Llengua i Cultura va impulsar el passat 2012 el projecte "No sóc diferent, sóc un referent". A partir d'aquesta proposta la productora Loopa Media va ampliar algunes de les entrevistes realitzades en el projecte i va produïr el vídeo"Quatre referents".
Aquest documental de 30 minuts que ens apropa a la vida de quatre joves de diverses procedències culturals, ja sigui perquè van nèixer a Barcelona i les seves famílies venen d'altres països o perquè ells mateixos van venir com a nens o joves immigrants. El vídeo es composa de quatre entrevistes entrecreuades de les quals es dedueix que, tot i els esforços d'integració aquests nois i noies encara busquen el seu propi lloc a la societat barcelonina.
La reflexió que proposa el documental i en general tot el projecte de "No sóc diferent. Sóc un referent" és que aquests joves són el futur intercultural de la ciutat i que des d'ara mateix ja actúen com a ciutadans compromesos amb la realitat que afronten. Segons explica l'Espai Avinyó "treballen des de les seves visions culturals i generacionals pròpies en la construcció d'una Barcelona de totes i tots, tan diversa com cohesionada.

Per llegir entrevistes fetes pel prejecte "No sóc diferent. Sóc un referent"
fes click aquí